Juni Chipmaand: gratis kattenhengel of kauwbot cadeau!

15 juni 2022
De Berg

De vakantieperiode komt eraan! Een heerlijke tijd om naar uit te kijken maar ook een periode waarin veel meldingen van vermiste dieren worden gedaan. Vandaar dat de maand Juni is gekozen om extra aandacht te schenken aan het chippen van uw dier. Chippen wordt gedaan door uw dierenarts of door een chipper die geregistreerd staat in het chippersregister van het RVO.

Voor honden is chippen sinds 2013 verplicht maar ook voor andere dieren zoals katten en konijnen is chippen aan te raden. Via het unieke nummer in de chip kan uw vermiste en weer gevonden dier geidentificeerd worden en bent u als eigenaar sneller op de hoogte van de situatie rondom uw dier. Ook in geval van trauma kan een dierenarts sneller contact opnemen met u als eigenaar, bijv ook voor toestemming voor behandeling. Aan de chip worden onder andere uw naam, adres en woonplaats gekoppeld. Het toevoegen van een telefoonnummer is te adviseren.

Behalve het chippen zelf, moet de chip vervolgens ook bij een databank geregistreerd worden. Zonder registratie heeft een chip geen waarde.

Handig om te weten
  • Pups moeten binnen 7weken na geboorte worden gechipped, en binnen 8 weken worden geregistreerd bij een databank
  • Bij verkoop aan een nieuwe eigenaar, moet die het dier op zijn eigen naam laten registreren bij een databank en moet de oude eigenaar het dier afmelden.
  • Honden uit het buitenland dienen gechipped Nederland binnen te komen en binnen 14 dagen bij een databank te worden geregistreerd
  • Het is strafbaar om een hond te kopen die niet gechipped of geregistreerd is of geen paspoort heeft

Het chippen en registreren van honden is bedoeld om de criminele hondenhandel tegen te gaan. Kwaadwillende fokkers en handelaren kunnen zo beter worden opgespoord en vervolgd.

Komt u in de maand Juni of Juli uw kat laten chippen dan krijgt u van ons een leuke kattenhengel cadeau en voor de honden ligt er een kauwbot klaar!

Graag tot ziens in onze kliniek,

Team De Berg