Nieuw: ons Osteoartrose Zorgprogramma

6 april 2023
De Berg

Met trots presenteren wij u het Osteoartrose Zorgprogramma hond!

Wat is Osteoartrose?
Osteoartrose is de meest voorkomende gewrichtsaandoening bij dieren. Bij osteoartrose ontstaat er slijtage aan één of meerdere gewrichten. Door de slijtage wordt de kraakbeenlaag afgebroken, waardoor deze dunner wordt. Dit veroorzaakt pijn en maakt het bewegen moeilijker. Osteoartrose kan de kwaliteit van leven van uw hond negatief beïnvloeden.

Osteoartrose kan door verschillende factoren ontstaan. Hieronder leest u een aantal voorbeelden:
Ouderdom: Hoe ouder een dier, hoe langer het gewricht gebruikt wordt. Hierdoor zal er meer slijtage ontstaan.
Overbelasting van een gewricht: Bijvoorbeeld honden met overgewicht lopen een hoger risico op osteoartrose.
Beschadiging van een gewricht: Dit kan veroorzaakt worden door o.a. trauma van het gewricht. Hierbij kan gedacht worden aan een botbreuk of operatie van een gewricht.
Misvorming van een gewricht: Dit kan voorkomen bij bepaalde hondenrassen of bij honden die (te) snel groeien.

Het Osteoartrose Zorgprogramma
Bij deelname aan het Osteoartrose Zorgprogramma zullen we door middel van bewegingsoefeningen proberen de beweeglijkheid van het gewricht (Range Of Motion) zo goed mogelijk te maken. Dit zal plaatsvinden onder begeleiding op maat door een gespecialiseerde paraveterinair. De begeleiding wordt aangepast naar de behoefte en mogelijkheden van u en uw dier. Daarnaast zullen we aan de slag gaan met Optimaal Osteoartrose Management.

Het Osteoartrose Zorgprogramma kent voor zowel uw hond als u eigenaar verschillende voordelen. Hierbij kan er gedacht worden aan een beter bewegende hond, beter welzijn en daardoor een hogere kwaliteit van leven. Maar ook aandacht van de baas en voor u beiden een moment samen. Daarnaast is het zelfs mogelijk dat het gebruik van pijnstilling minder of zelfs helemaal niet (meer) nodig is.

Zoals eerder benoemd betreft het Osteoartrose Zorgprogramma een programma op maat. Dit houdt in dat er bij de oefeningen rekening gehouden zal worden met de fysieke mogelijkheden van uw huisdier, maar ook uw eigen fysieke mogelijkheden spelen hierin een rol.

Ook thuis dient het programma voortgezet te worden. Dit zal uit dagelijkse korte oefensessies bestaan.

Benieuwd geworden of het Osteoartrose Zorgprogramma bij u en uw hond past of zou u graag willen deelnemen? U kunt vrijblijvend en kosteloos een intake consult plannen bij onze Osteoartrose Consulente Lyanne Groeneveld.  Neem hiervoor contact op met de kliniek 033-4611202.

Team De Berg