Nieuw vaccin voor het konijn

13 mei 2020
De Berg

Voor een goede gezondheid van uw konijn zijn een aantal zaken van belang, zoals goede huisvesting, goede voeding, een hokgenoot. Maar ook jaarlijkse controle en vaccinatie bij uw dierenarts hoort daarbij!

Bij deze controle wordt onder andere gekeken naar het functioneren van het hart en de longen, de algehele conditie, gewicht, maar ook bijvoorbeeld gebit en oren worden nagekeken. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen is het van belang dat u aangeeft of u de laatste tijd dingen zijn opgevallen aan uw konijn, zoals: meer drinken, meer plassen, afwijkend gedrag, sloomheid, jeuk etc.

Als er geen bijzonderheden worden gevonden, kan uw konijn direct gevaccineerd worden. Wij gebruiken het allernieuwste vaccin. Met één injectie is Pistache  beschermd voor 12 maanden tegen myxomatose, RHD1 en RHD2.

Vaccineren tijdens COVID-19

Door de snelle ontwikkelingen rondom COVID-19 merken wij dat er bij diereigenaren veel vragen zijn hoe zij hun huisdier het beste gezond kunnen houden. Hierover willen wij u graag adviseren.

Laten we voorop stellen dat de persoonlijke zorg voor alle coronapatiënten en het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus op dit moment de allerhoogste prioriteit verdient. Voor dierenartsen betekent dat, dat we de diergeneeskundige zorg voor huisdieren veelal moeten beperken tot de zorg die noodzakelijk is. We mogen daarbij de preventieve zorg voor onze huisdieren niet vergeten, denk bijvoorbeeld aan vaccineren.

Hieronder vindt u een overzicht van situaties waarvoor wij u adviseren de vaccinatie niet over te slaan of uit te stellen, maar om telefonisch contact met ons op te nemen.  Wij geven u dan een vaccinatieadvies-op-maat. Binnen onze praktijk werken wij volgens de laatste richtlijnen van het RIVM zodat u ons op een veilige manier kunt bezoeken voor de beste zorg voor uw dier.

 

Vaccinatie situatie Wel of niet uitstellen? Wat moet u doen
Vaccinatie jong konijn

vanaf 7 weken leeftijd

Niet uitstellen Bel ons voor een afspraak
Jaarlijkse vaccinatie

volwassen konijn

Uitstel is mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een konijn minder beschermd is. Bel ons voor advies

Een afspraak maken kan via 033-4611202 of online https://dierenkliniekdeberg.afspraakmetemma.nl/

Voor meer informatie over uw konijn kunt u verderop terecht op deze site, onder het kopje Konijn en Knaagdier.

We zien u en uw konijn graag bij Dierenkliniek De Berg!