Februari, maand van het gebit

27 januari 2022
De Berg

Wist u dat ongeveer 30% van de honden en katten op een leeftijd van 3 jaar al met (verborgen) gebitsproblemen rond loopt? Waarschijnlijk niet, en dat is ook niet zo gek, uw dier blijft immers gewoon eten. Vaak herkent u een gebitsprobleem door een bijzondere onaangename lucht uit de bek. Bij veel honden en katten vormt zich in de loop van hun leven tandsteen op tanden en kiezen. Tandsteen is tandplak wat door speeksel,wat hoge concentraties mineralen bevat, verkalkt is. Dit geeft een harde geelbruine laag. Erger is dat tandsteenvorming gepaard gaat met tandvleesontsteking, waardoor de bevestiging in de kaak aangetast wordt en tanden en kiezen los kunnen gaan zitten.

Deze ontstekingen veroorzaken pijn. Naast pijn, komen de bacteriën vanuit de mondholte in de bloedbaan terecht waar ze schade veroorzaken aan onder andere hart, lever en nieren. Dit proces is een traag proces maar gaat jaren en jaren door. Daardoor slijt het lichaam sneller en wordt het dier dus ook minder oud.

Het is dus van groot belang voor uw huisdier om de gezondheid van zijn gebit goed te houden.

Onze dierenarts Marina Druijff heeft zich gespecialiseerd in tandheelkunde. Marina heeft meerdere cursussen in onder andere Zweden gevolgd om de beste zorg voor het gebit van uw huisdier te kunnen leveren. Daarin wordt ze bijgestaan door de paraveterinairen Masha Nieuwenhuis en Kelly Buitenhuis.

Meer informatie over gebitsproblemen bij uw huisdier vindt u op de website https://dierenkliniek-deberg.nl/.Tevens is er op de website te vinden hoe de procedure is van een gebitsbehandeling verloopt.

Wegens het grote succes van vorig jaar geven onze paraveterinairen Masha en Kelly ook dit jaar weer gratis gebitsconsulten tijdens de maand van het gebit.
(normaal prijs €18.70 *actie geldt alleen voor onze bestaande klanten.)

Wat houd het consult in?

– Klachten en veranderingen worden besproken.
– Het gebit wordt bekeken/beoordeeld en u krijgt een passend advies.
– Indien van toepassing krijgt u een uitgebreide poetsinstructie.
– U krijgt na afloop een goodiebag mee!

Daarnaast krijgt u in de maand februari €2.50 korting op alle gebitsverzorgingsproducten.

Graag tot ziens!