Februari, maand van het gebit

29 januari 2024
De Berg

Wist u dat ongeveer 30% van de honden en katten op een leeftijd van 3 jaar al met (verborgen) gebitsproblemen rond loopt? Waarschijnlijk niet en dat is ook niet zo gek; uw dier blijft immers gewoon eten. Vaak herkent u een gebitsprobleem door een bijzonder onaangename lucht uit de bek. Bij veel honden en katten vormt zich in de loop van hun leven tandsteen op tanden en kiezen. Tandsteen is tandplak wat door speeksel, wat hoge concentraties mineralen bevat, verkalkt is. Dit geeft een harde, geelbruine laag. Erger is dat tandsteenvorming gepaard gaat met tandvleesontsteking, waardoor de bevestiging in de kaak aangetast wordt en tanden en kiezen los kunnen gaan zitten.

Deze ontstekingen veroorzaken pijn. Naast pijn, komen de bacteriën vanuit de mondholte in de bloedbaan terecht waar ze schade veroorzaken aan onder andere hart, lever en nieren. Dit proces is een traag proces maar gaat jaren en jaren door. Daardoor slijt het lichaam sneller en wordt het dier dus ook minder oud.

Het is dus van groot belang voor uw huisdier om de gezondheid van zijn gebit goed te houden.

Onze dierenarts Marina Druijff heeft zich gespecialiseerd in tandheelkunde. Marina heeft meerdere cursussen in onder andere Zweden gevolgd om de beste zorg voor het gebit van uw huisdier te kunnen leveren. Daarin wordt ze bijgestaan door de paraveterinairen Ingrid Hilbrands en Kelly Buitenhuis.

Meer informatie over gebitsproblemen bij uw huisdier vindt u op onze website https://dierenkliniek-deberg.nl/. Tevens is er op de website te vinden hoe de procedure van een gebitsbehandeling verloopt.

Onze paraveterinairen Kelly en Ingrid geven tijdens de maand van het gebit op maandag- en donderdagmiddag gebitsconsulten voor het gereduceerde tarief van €13.50!* (normaal prijs €21,25)

Wat houd het consult in?

– Klachten en veranderingen worden besproken.
– Het gebit wordt bekeken/beoordeeld en u krijgt een passend advies.
– Indien van toepassing krijgt u een uitgebreide poetsinstructie.
– U krijgt na afloop een goodiebag mee!

Daarnaast krijgt u in de maand februari 20% korting op alle gebitsverzorgingsproducten. En €5,00 tot €10,00 korting op dentaal voeding.**

Graag tot ziens!

*   Komt er een gebitsbehandeling voort uit het consult? Dan brengen wij na de behandeling het consult in mindering op de rekening.
** Afhankelijk van het aantal KG