Voeding: Ons assortiment voor uw hond

In februari 2011 werd in de Vet Care Nutrition range van Royal Canin een aantal veranderingen doorgevoerd en werd het assortiment uitgebreid. Daarnaast staat sinds die tijd, in lijn met de huidige Neutered voedingen, op alle verpakkingen boven de productnaam ook de levensfase vermeld. Deze indeling in Pediatric, Adult, Neutered en Senior Consult maakt de producten beter herkenbaar. Ook door het gebruik van pictogrammen op de verpakking is het goed herkenbaar voor welke hond de beste voeding is.

Pediatric – voor dracht, lactatie en groei
De Pediatric range bestaat uit de Starter voedingen voor drachtige en lacterende teven en jonge pups en de Junior producten voor opgroeiende pups. De nieuwe Starter lijn bevat als productinnovaties bèta-glucanen en butyraat, specifieke ingrediënten die een positief effect hebben op de weerstand en de darmflora. Om de overgang naar vaste voeding te vergemakkelijken zijn de brokjes nog beter te weken en wordt Starter mousse geïntroduceerd, een blikvoeding met een extra zachte textuur. Daarnaast zijn zowel de Starter als de Junior droogvoedingen op maat verkrijgbaar en wordt er voor zeer grote honden ook een Giant Puppy voeding geïntroduceerd voor de eerste groeiperiode.

Adult en Neutered – voor de volwassen hond
De hele Vet Care Nutrition range is bijzonder goed verteerbaar en zeer smakelijk. De voedingen voor de intacte volwassen hond houden daarnaast rekening met de specifieke gevoeligheden per lichaamsgrootte. Voor gecastreerde honden wordt de Neutered range geadviseerd omdat deze voeding naast bovengenoemde eigenschappen ook de kans op overgewicht aanzienlijk vermindert.

Senior Consult – voor de oudere hond
Ook de Mature voedingen bevatten een aantal productinnovaties. Deze zijn er met name op gericht het verouderingsproces te vertragen. Zo ondersteunen phosphatidylserine en L-tryptofaan de hersenfunctie en de gemoedstoestand en helpt leucine het verlies van spierkracht tegen te gaan. Daarnaast beschermen diverse antioxidanten waaronder lycopeen het lichaam tegen oxidatieve stress, iets wat in toenemende mate plaatsvindt tijdens het ouder worden.

Neem contact op met De Berg